Inloggen
NederlandsNederlands

INIKA Organic huidexpert Diana van Ginkel aan het woord

INIKA Organic huidexpert Diana van Ginkel aan het woord
Geplaatst op 14-10-2024 door Suzanne
In deze reeks spreken we met ondernemers en huidexperts die met passie werken in de beauty-industrie. Ze delen hun inspirerende verhalen, hun visie op natuurlijke schoonheid en hoe onze producten, zoals INIKA Organic, hen helpen om hun klanten de beste behandelingen te bieden. We beginnen met een kijkje in de ervaring van Diana van Ginkel, een gediplomeerd schoonheidsspecialist en haarstylist, die vertelt over haar succes met duurzame en natuurlijke schoonheidsoplossingen.

Vraag 1 – Hoe is uw bedrijf ontstaan?


Mijn naam is Diana van Ginkel, gediplomeerd hairstylist,- make-up artist,-schoonheidsspecialist en -educator. Na 14 jaar werkzaam te zijn geweest in verschillende salons als hairstylist-, schoonheidsspecialist & visagist en 13 jaar als docent haarverzorging & visagie, heb ik in februari 2017 Diana van Ginkel Beauty Hair Art opgericht. Tijdens mijn werkzaamheden als docent viel mij op dat steeds meer studenten klachten kregen van allergieën en eczeem. Wat opvallend was, dat dit vaak te maken had met de chemische producten waarmee zij werkten. Toen ik me meer ben gaan verdiepen in de ingrediënten in de traditionele producten ben ik enorm geschrokken en werd ik er echt niet blij van. 

Vraag 2 - Wat is de missie van uw schoonheidssalon? 


Op het moment dat ik er voor koos om een eigen salon te starten was ik dus ook vast besloten “dit moet anders”. Ik was zelf in die periode ook bezig met zelfontwikkeling en ben toen bewuster gaan leven. De werkwijze van de grote bedrijven paste totaal niet meer bij mij en mijn levensstijl. Ik wilde graag een salon starten met meer persoonlijke aandacht en een diepere connectie met klanten. Daarnaast zag ik wat de enorme risico’s wat chemische ingrediënten met ons doen en daar wilde ik mijn klanten niet mee behandelen. We hebben het vaak alleen over huidallergieën door bepaalde ingrediënten als risicofactor, maar er zijn talloze onderzoeken die hebben aangetoond dat chemische ingrediënten o.a. kanker en schildklierproblemen kunnen veroorzaken.

Voor mij viel toen alles op zijn plek: Ik wilde meer leveren dan alleen diensten. Het gaat erom dat mensen gezien en gehoord voelen. Een benadering van schoonheid wat zich richt op het creëren van een ruimte waar vrouwen niet alleen fysiek mooier worden, maar ook innerlijke rust kunnen vinden. Daarnaast wilde ik werken met hoogwaardige producten die je haar en huid optimaal verzorgen en je verder gezond houden! Ook ben en blijf ik ervan overtuigd dat we de beauty industrie duurzamer en gezonder kunnen maken en werk ik enkel met producten die niet schadelijk zijn voor mijn klanten, voor mijzelf en het milieu. De merken waarmee ik werk zijn daarom ook Organic, Vegan en Natuurlijk. Ik geef net zoveel om de persoonlijke welzijn van mijn klanten, als om het welzijn van het milieu.

Vraag 3 – Voor uw schoonheidssalon werkt u met INIKA Organic – Waarom heeft u voor dit 100% natuurlijke huidverzorging merk gekozen?  


Door met passie voor beiden te zorgen, geloof ik dat we een weg kunnen vinden naar een duurzamere wereld. Mijn streven is om de planeet te beschermen, te behouden en ervoor te zorgen, door gepaste actie te ondernemen om onze footprint op Moeder Aarde te beperken. Zodat we allemaal, ook de toekomstige generaties, kunnen genieten van de prachtige schoonheid van de aarde. 

Naast mijn natuurlijke producten voor het haar wilde ik dit uiteraard ook doorzetten in huidverzorging en make-up. En daarmee kwam ik tijdens mijn zoektocht in contact met Suzanne van Biocare. Iemand met een diepe passie voor de huid en natuurlijke huidverzorging. De klik was er meteen, ik waardeer de eerlijkheid en vertrouwen van haar bedrijf en het is fijn om samen bewust te kunnen creëren. Via Biocare Products ben ik gaan werken met het mooie merk INIKA Organic. Een biologisch, 100% natuurlijke, vegan, halal, dierproefvrije en giftvrije cosmetica en huidverzorging merk. Daarnaast is INIKA Organic het eerste cosmeticamerk ter wereld wat plastic neutraal is. Dus in alles klopt de match! 

Vraag 4 - Welke rol speelt 100% natuurlijke huidverzorging in uw salon en hoe weerspiegelt dit de waarden die u en uw klanten belangrijk vinden?


Ik voel me enorm verbonden met de filosofie van INIKA: zij creëren uitsluitend de meest prachtige, gezonde, high-end make-up en huidverzorgingsproducten voor een natuurlijke uitstraling. Beauty komt voort uit gezondheid. Mooi zijn is meer dan alleen maar hoe je eruitziet; het is holistisch, van de voeding die jij consumeert tot de zuurstof die jij in ademt. Met INIKA kan iedereen de dag met zelfvertrouwen beginnen en dichtbij zichzelf blijven. De belofte van INIKA is simpel: het gehele assortiment van INIKA is gezond, veilig en biedt kwaliteit. Mooi is gezond!

Vraag 5 – Wat zijn uw ervaringen met de SKIN IMPROVEMENT Wellness Treatment van INIKA Organic en welke impact heeft deze behandeling op uw klanten? 


Onlangs heb ik bij Biocare een prachtige training gevolgd, namelijk de SKIN IMPROVEMENT Wellness Treatment van INIKA Organic. Tijdens deze training leer je hoe je de huid effectief kunt verbeteren met de prachtige producten van INIKA Organic. Daarmee kan ik nu een prachtige nieuwe behandeling voor huidverbetering en wellness aan mijn klanten aanbieden. Een mooie behandeling die alles nog naar een hoger niveau tilt. Laatst zei een klant zo mooi: “Deze behandeling helpt je lichaam en geest in balans te brengen”

Vraag 6 – Wat zijn uw ervaringen met het onboarding trainingprogramma voor schoonheidssalons van Biocare Products en hoe draagt dit bij aan uw professionele ontwikkeling?


Ik kan wel zeggen dat ik heel tevreden ben met hoe het nu gaat. Graag wil ik up-to-date blijven binnen mijn vakgebied en mij steeds verder verdiepen in mijn behandelingen, maar ook zeker in de producten. En daarmee ben ik dus heel blij met de samenwerking met Biocare Products. Het is fijn om samen aan dezelfde missie te kunnen werken. 

Vraag 7- Wat zijn uw toekomstplannen met betrekking tot het uitbreiden van het aanbod aan natuurlijke huidverzorgingsproducten en behandelingen in uw salon? 


Een missie die gedreven wordt door liefde voor de huid, geloof in natuurlijke schoonheid, en de overtuiging dat we allemaal kunnen profiteren van de kracht van de natuur.

Bent u op zoek naar 100% natuurlijke make-up en huidverzorging voor uw schoonheidssalon of webwinkel? Overweeg dan de producten van INIKA Organic en sluit u aan bij onze missie voor een duurzame toekomst. Samen kunnen we een indruk maken zonder een afdruk achter te laten.

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen